Βιογραφικό | Σώρος Χρήστος

 
 
Κτηνιατρείο Σώρος Χρήστος
 
 
 
O κτηνίατρος Σώρος Χρήστος αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Α.Π.Θ. το 2002, έχοντας επιλέξει την επιστημονική κατεύθυνση των μικρών ζώων - ζώων συντροφιάς.

Το 1999 πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση σε κτηνιατρική κλινική στις ΗΠΑ (Wadsworth Veterinary Clinic) παρακολουθώντας όλες τις εργασίες σε παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά κυρίως δεύτερης γνώμης. Ως απόφοιτος παρέμεινε επί 8 μήνες στη Χειρουργική κλινική του Α.Π.Θ. ως μετεκπαιδευόμενος κι απασχολούνταν παράλληλα σε εξωτερικά κτηνιατρεία - κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, παρέμεινε στην κλινική μικρών ζώων του Α.Π.Θ, στη μονάδα της Παθολογίας επί ένα έτος ως μετεκπαιδευόμενος κτηνίατρος.
 
 
 
 
Το 2005 εργάσθηκε στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης (ΚΚΙΘ) στα τμήματα ελέγχου Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας και ελέγχου Τροφίμων επί ένα έτος. Την ίδια χρονιά ίδρυσε τη δική του Κτηνιατρική Μονάδα με έδρα το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης παρέχοντας υπηρεσίες στα μικρά κατοικίδια, έως και σήμερα, με μόνιμο κίνητρο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Σε όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αλλά και εξειδικευμένων σεμιναρίων πρακτικής άσκησης - Wet Labs - με την παρουσία διακεκριμένων επιστημονικά ομιλητών. Το 2014 πραγματοποίησε εκ νέου μετεκπαίδευση στη μονάδα εντατικής νοσηλείας - χειρουργικής μικρών ζώων του Α.Π.Θ.

Είναι ενεργό μέλος εκτός του ΓΕΩΤΕΕ του Π.Κ.Σ της ΕΚΔΕ καθώς και της ΕΛΕΚΖΣ.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.